WARSZTATY KULINARNE W PIZZERII

5

Klasa IIIA z wychowawczynią wybrała się do pizzerii Da Grasso. Dzieci miały okazję zapoznać się z pracą kucharza w pizzerii. Po zapoznaniu się z techniką wykonania pizzy, wcieliły się w rolę kucharzy i przyrządziły swoje własne pizze. Każdy z uczestników otrzymał specjalną czapkę kucharską oraz fartuch. Na stanowiskach pracy przygotowano wcześniej kulki ciasta, wałek, podkładki oraz przeróżne składniki. Nie zabrakło warzyw i owoców. Każdy mógł skomponować swoją, wyjątkową pizzę. Wyglądały cudownie,  a jeszcze lepiej smakowały. Młodym kucharzom aż się uszy trzęsły! Pizza może być zdrowa, wszystko zależy jakich produktów użyjemy do jej wykonania. Na zakończenie uczniowie otrzymali dyplomy kucharskie. Było smakowicie!

1 2 3 4 7 8 9 10 11 12 5 6