Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Szanowni Państwo!

Zapisy na obiady na nowy rok szkolny 2018/19 odbywać się będą u Intendenta w dn. 27.08.2018r. - 3.09.2018r.

 Karta zgłoszenia ucznia na obiady -> POBIERZ

 

Opłatę za korzystanie dziecka z obiadów na stołówce szkolnej Rodzic (opiekun prawny) uiszcza z góry do 10-go dnia każdego miesiąca przelewem na rachunek:

 

49 9226 0005 0024 4651 2000 0040

Bank Spółdzielczy w Mińsku Mazowieckim

Prosimy, aby w tytule płatności zostały zawarte następujące informacje: imię, nazwisko dziecka oraz klasa.

 

 

  Opłata za obiady w miesiącu październiku 2018r. wynosi 66 zł  

 

 

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

 

Załącznik 2.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 

 JADŁOSPIS

 Uwaga! Śniadania i podwieczorki otrzymują dzieci z dziesięciogodzinnych oddziałów przedszkolnych. 

MC900411200

 

 

15.10.2018- poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną/1,3/, pomidorem, herbata z cytryną

Obiad: zupa grochowa z kiełbasą/9/, ryż/1/ kurczak w sosie słodko-kwaśnym, owoc, kompot

Podwieczorek: bułka drożdżowa/1,3,7/, kawa/7/, owoc

 

16.10.2018-wtorek

Śniadanie: zupa mleczna płatki owsiane/ 1,7/, kanapki z wędliną/1,3/, ogórkiem, herbata z cytryną

Obiad :zupa kalafiorowa/7,9/, kasza jęczmienna/1/, gulasz wieprzowy, /1,3,7/, buraczki z cebulą, kompot

Podwieczorek :kanapki z wędliną//1,3/, warzywami, kakao/7/

 

17.10.2018-środa

Śniadanie: kasza manna na mleku/7/, jajecznica z kiełbasą/3/, szczypiorem, pieczywo/1,3,7/, herbata

Obiad: zupa zacierkowa/1,3,9/, ziemniaki, kotlet z piersi drobiowe/1,3/, surówka z pomidora i ogórka, cebuli, kompot

Podwieczorek: naleśniki z serem/1,3,7/, owoc, herbata                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

18.10.2018-czwartek

Śniadanie: kanapki z twarożkiem/1,3,7/, kawa/7/

Obiad: kapuśniak/9/, ziemniaki, kotlet schabowy/1,3/, surówka z włoskiej kapusty, kompot, owoc

Podwieczorek: kanapki z wędliną/1,3, /, pomidorem, kawa/7/

 

19.10.2018-piątek

Śniadanie: kanapki z serem żółtym/1,3,7/, papryką, herbata

Obiad: zupa fasolowa/1,9/, ziemniaki, dorsz smażony/1,3,4/, surówka z kiszonej kapusty, owoc

Podwieczorek: ciastka sante/1,3/, jogurt/7/, owoc

 

 

 

 

 

 

 

MC900411200

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

 



Aby dokonać należytych  formalności należy pobrać ze  strony internetowej szkoły – kartę zgłoszenia na obiady dla dziecka  (patrz niżej). Po wypełnieniu karty należy ją złożyć u intendenta szkoły. 

Opłaty za obiady można wykonywać przelewem od 1 do 10 dnia każdego miesiąca na. Możliwe są też wpłaty gotówkowe w dniu zapisu.

 

Rodzice dzieci korzystających z obiadów bezpłatnych proszeni są o przynoszenie  xero decyzji w terminie. Decyzja jest dokumentem zapisu i wydania karty obiadowej.