Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Szanowni Państwo!

Zapisy na obiady na nowy rok szkolny 2019/20 odbywać się będą u Intendenta w dn. 26.08.2019r. - 6.09.2019r.

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  •  za miesiąc   PAŹDZIERNIK 2019 r. -  66   ZŁ
  •  za miesiąc   WRZESIEŃ 2019 r. -  60   ZŁ 

 

  ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

 

Załącznik 2.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 JADŁOSPIS DLA SZKOŁY

 

MC900411200

 

21.10.2019-poniedziałek

Zupa ogórkowa, pierogi z serem, śmietaną, kompot /1,3,7,9/

 

22.10.2019-wtorek

Zupa neapolitańska , ziemniaki, kotlet mielony, mizeria,

kompot /1,3,9/

 

23.10.2019-środa

Zupa barszcz biały, spaghetti, kompot/ 1,3,9/

 

24.10.2019-czwartek

Zupa fasolowa, kasza gryczana, gulasz wołowy, ogórek kiszony , kompot /1,3,7,9/

 

25.10.2019-piątek

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej, kompot /1,3,4,7,9/

 

 

 

 JADŁOSPIS DLA ODZIAŁÓW ZEROWYCH

 

21.10.2019-poniedziałek

 

Śniadanie :kanapki z wędliną, warzywami, herbata z cytryną /1,3/

 

Obiad: zupa ogórkowa, pierogi z serem, śmietaną, kompot /1,3,7,9/

 

Podwieczorek: chałka drożdżowa, owoc/1,3/

 

 

 

22.10.2019-wtorek

 

Śniadanie: kanapki z wędliną, warzywami, herbata , płatki kukurydziane na mleku /1,3,7/

 

Obiad: zupa neapolitańska , ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot /1,3,9/

 

Podwieczorek: budyń, pomarańcza /1,7/

 

 

 

23.10.2019-środa

 

Śniadanie: kasza manna na mleku, parówki z szynki, keczup, pieczywo, herbata z cytryną

 

Obiad: zupa barszcz biały, spaghetti, kompot/ 1,3,9/

 

Podwieczorek: kanapki z nutellą, mleko , owoc/1,3,7/

 

 

 

24.10.2019-czwartek

 

Śniadanie: kanapki z serem białym, szczypiorem, herbata /1,3,7/

 

Obiad: zupa fasolowa, kasza gryczana, gulasz wołowy, ogórek kiszony , kompot /1,3,7,9/

 

Podwieczorek: ciastka, jogurt, owoc /1,3,7/

 

 

 

25.10.2019-piątek

 

Śniadanie: kanapki z serem żółtym, warzywami, kakao /1,3,7/

 

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej, kompot /1,3,4,7,9/

 

Podwieczorek: banan, kisiel /1,7/

 

 

 

 

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)